Değişmeyen replik... DEDAŞ'ı savunan medya bölge insanını hırsız gibi gösterdi!

HRÜ Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin vahşi sulamaya dikkat çekmek için verdiği röportaj, hükümete yakınlığı ile bilinen medya tarafından kaçak elektrik üzerinden yorumlandı ve bölge insanı adeta hırsız gibi gösterildi. Sosyal medyada oluşturulan algı nedeniyle çok sayıda olumsuz eleştiriler geldi.

Değişmeyen replik... DEDAŞ'ı savunan medya bölge insanını hırsız gibi gösterdi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'nın vahşi sulama sorunu, hükümete yakın medya tarafından amacından saptırıldı.

Şanlıurfa'da bir tarım sorunu olan vahşi sulama, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenleri Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ve Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ile yapılan röportaj ile ulusal gündeme taşındı. Milliyet Gazetesi yazarlarından Zafer Şahin konuyu “Nasılsa elektrik kaçak! ” diyerek konuya DEDAŞ savunması üzerinden yaklaştı. Yazar Şahin “Bölgede 70 bin trafo var bunun sadece 25 bini kayıtlı. Trafoların çoğu traktör kasasında seyyar şekilde kuruluyor. Amacı denetimden kaçırmak. Dicle Elektrik’in tüketimi İstanbul’dan sonra en yüksek bölge. Ama abone sayısı yarısı bile değil. Her bir kullanıcının tüketimi, İstanbul’dakinden 2 buçuk kat fazla. Tarımdaki kullanım, normalden 10 kat fazla. Tüm bu tutar fatura ödeyenlerin cebinden çıkıyor” ifadelerini kullandı. 

Soruna kaçak elektrik üzerinden yaklaşılması ise tüm bölge insanını zan altında bırakılmasına neden oldu. Sosyl medya x hesabındaki paylaşıma çok sayıda yorum geldi.  halka terörist diyen de, Urfa şivesi kullanarak dalga geçenler de oldu. 

 

Değişmeyen replik... DEDAŞ'ı savunan medya bölge insanını hırsız gibi gösterdi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.